Kokosmakronen

Kokosmakronen-2Iedereen kan kokosmakronen maken. Afwegen en mengen, meer is er niet voor nodig. Nou ja, je moet natuurlijk wel van kokos houden.

Tip: gemalen kokos vind je in het ‘buitenland schap’ van de supermarkt maar vooral Toko’s hebben veel keus.

Wat heb je nodig? een pan met een dikke bodem, garde en bakpapier, 3 eiwitten, 135 gram kristalsuiker , 2 theelepels honing, 150 gram gemalen kokos en 1 zakje vanillesuiker.

Bekleed de ovenplaat met bakpapier.

Meng de eiwitten met de kristal- en vanillesuiker en klop alles luchtig. Dit kan direct in de pan. Klop de honing er door. Zodra de suiker  is opgelost kun je de  kokos er door roeren. Dit gaat gemakkelijker met een lepel dan met de garde.

Blijf roeren totdat het beslag licht begint uit te drogen en een beetje aan de bodem  plakt. Zet het gas uit en laat het beslag afkoelen. Dit gaat sneller wanneer je het beslag op een bord schept.

Verwarm nu de oven voor op 150 graden.

Kokosmakronen-1Zodra je met je hand porties van het beslag kunt halen is het voldoende afgekoeld. Wees voorzichtig en begin aan de buitenrand. Pluk op het oog 1/12 van het beslag en maak hier een balletje van. Druk dit plat op het bakpapier en vorm het op het gevoel.

Maak op deze manier nog 11 makronen. Het beslag loopt haast niet uit tijdens het bakken.

Bak de makronen goudbruin in 20-25 minuten. Het is belangrijk om de koeken helemaal af te laten koelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Luchtdicht bewaard blijven ze tot wel een week vers, maar dat halen ze vast niet.

Wil je nog wat lekkers maken met de drie overgebleven eierdooiers uit dit recept? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *