Wie ben ik (George Snijder)

Sinds 2002 woon ik, George Snijder (Rotterdam 1949) met Suzanna op de Aeolus en ben ik me gaan interesseren in de oude binnenvaart. We zijn lid geworden van de behoudsvereniging LVBHB en al snel nam ik de coordinatie/hoofdredactie van het verenigingstijdschrift de Bokkepoot op me. Daarmee combineer ik dus mijn belangstelling voor geschiedenis en schrijven. Inmiddels ben ik Lid van Verdienste van de LVBHB en winnaar van de Henk Bos Wisselprijs voor Diepgaand Onderzoek.

In 2005 begon ik, we lagen in Waspik (Noord-Brabant) aan een onderzoek naar de geschiedenis van alles wat met de scheepvaart te maken had in ’s Gravenmoer. In 2009 publiceerde ik mijn boek daarover, Schippers van een gedempte haven, via mijn non-profit uitgeverij Aeolus.

Aan het einde van het onderzoek kwam ik in aanraking met de scheepsmetingen en in de daaropvolgende 5 jaar heb ik die krap 125 duizend scheepsmetingen met behulp van 50 vrijwilligers over getikt en in een database gezet. En nu doe ik nog steeds onderzoek naar oude schepen, los vragen op van anderen over hun schip en publiceer nog steeds regelmatig in de Bokkepoot, maar ook eigen boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.