Aan boord van de Aeolus

Sinds 2002 woon ik met George Snijder aan boord van de zeilende Friese tjalk Aeolus. Het scheepje is gebouwd in 1903 en is 21 meter lang en 4 meter breed.

De wijnproeverijen worden gehouden in het originele vrachtruim, dat wij normaal als onze huiskamer gebruiken. Het is niet groot maar wel heel erg knus.

De meeste deelnemers vinden het een beleving om binnen te kijken en te zien hoe wij leven aan boord van een meer dan honderd jaar oud vrachtscheepje. Bij ons mag je naar hartelust ‘gluren bij de buren’. Wij zijn trots op ons schip en vertellen er graag over.

Onze in 1903 gebouwde tjalk is van alle gemakken voorzien: CV, houtkachel, wasmachine, douche, oven/grill, koelkast, inductie etcetera. De oude schipperswoning is onze (open) keuken, vandaar uit worden de wijnen en de hapjes geserveerd.

Het verschil met een stenen huis is de mobiliteit. In de zomermaanden zwerven wij met ons ‘huis’ door Nederland en soms door België. De wintermaanden brengen wij door in een stad die dat jaar op onze vaarroute ligt. Wij overwinterden al in Tilburg, Meppel, Drimmelen en vanaf 2014/2015 in Leeuwarden.

Check hier onze huidige ligplaats.

Reserveren of informatie aanvragen? Dat doe je hier.

Terug naar informatie over de wijnproeverij.