Publicaties van Suzanna Markusse

Ik heb, naast het boekje over Kareltje Klipper voornamelijk in de Bokkepoot, tijdschrift van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig gepubliceerd. De lijst is hier te downloaden (231 kb).

In 2023 is mijn grote boek met interviews gepubliceerd:

’s Zomers geen spinazie.

Het boek is gekozen tot jubileumboek voor de 50 jarige Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB). Op donderdag 23 mei heb ik het gepresenteerd tijdens de opening van het jubileumjaar van de LVBHB.

De ondertitel geeft aan wat het boek verhaalt. In het boek meer dan 20 interviews met mensen die in de jaren zeventig van de vorige eeuw zich als eersten in hebben gezet voor het behoud van het varend erfgoed: Erfgoedpioniers … hoeders historische binnenvaartvloot: van vrachtschip naar varend woonschip. Voor veel oudere leden een ’ja-weet-je-nog’ ervaring, voor de jongeren een mooi beeld van hoe het allemaal zo gekomen is. Naast de interviews zijn er algemene artikelen over bijvoorbeeld de sloopregeling, maar ook de ervaringen van de pioniers zoals het hebben van kinderen aan boord en hoe gaart de omgeving daar mee om.

’s Zomers geen spinazie: gebonden, 296 pagina’s, rijk geïllustreerd met foto’s en illustraties uit privécollecties van de 22 deelnemers.
Te koop via de LVBHB-verenigingsstand en via de LVBHB-webshop € 19,50 (excl. verzendkosten).