Wie ben ik (George Snijder)

Vanaf eind 2002 woonde ik, George Snijder (Rotterdam 1949) met Suzanna op de Aeolus en ben ik me gaan interesseren in de oude binnenvaart. We zijn lid geworden van de behoudsvereniging LVBHB en al snel nam ik de coördinatie/hoofdredactie van het verenigingstijdschrift de Bokkepoot op me. Daarmee combineer ik mijn belangstelling voor geschiedenis en schrijven. Daarna heb ik een aantal jaren de LVBHB website gedaan. Inmiddels ben ik Lid van Verdienste van de LVBHB en winnaar van de Henk Bos Wisselprijs voor Diepgaand Onderzoek.

In 2005 begon ik, we lagen in Waspik (Noord-Brabant), aan een onderzoek naar de geschiedenis van alles wat met de scheepvaart te maken had in ’s Gravenmoer. In 2009 publiceerde ik mijn boek daarover, Schippers van een gedempte haven, via mijn non-profit uitgeverij Aeolus.

Aan het einde van het onderzoek kwam ik in aanraking met de scheepsmetingen en in de daaropvolgende 5 jaar heb ik die krap 125 duizend scheepsmetingen met behulp van 50 vrijwilligers over getikt en in een database gezet. Nu doe ik nog steeds onderzoek naar oude schepen, los vragen op van anderen over de geschiedenis van hun schip, publiceer regelmatig in de Bokkepoot en ook eigen boeken.

De Aeolus is in 2019 verkocht,  we hebben een Amsterdams voetveer ex-sleper/directieboot, de Jillis uit 1928 en een appartement in Leeuwarden. De helft van het jaar zijn we landrotten, de andere helft varen we rond.