Wie ben ik (George Snijder)

Sinds 2002 woonde ik, George Snijder (Rotterdam 1949) met Suzanna op de Aeolus en ben ik me gaan interesseren in de oude binnenvaart. We zijn lid geworden van de behoudsvereniging LVBHB en al snel nam ik de coordinatie/hoofdredactie van het verenigingstijdschrift de Bokkepoot op me. Daarmee combineer ik dus mijn belangstelling voor geschiedenis en schrijven. Inmiddels ben ik Lid van Verdienste van de LVBHB en winnaar van de Henk Bos Wisselprijs voor Diepgaand Onderzoek.

In 2005 begon ik, we lagen in Waspik (Noord-Brabant) aan een onderzoek naar de geschiedenis van alles wat met de scheepvaart te maken had in ’s Gravenmoer. In 2009 publiceerde ik mijn boek daarover, Schippers van een gedempte haven, via mijn non-profit uitgeverij Aeolus.

Aan het einde van het onderzoek kwam ik in aanraking met de scheepsmetingen en in de daaropvolgende 5 jaar heb ik die krap 125 duizend scheepsmetingen met behulp van 50 vrijwilligers over getikt en in een database gezet. En nu doe ik nog steeds onderzoek naar oude schepen, los vragen op van anderen over hun schip, publiceer regelmatig in de Bokkepoot en ook eigen boeken.

Inmiddels is de Aeolus in 2019 verkocht, hebben we een Amsterdamse veerpont, de Jillis, uit 1928 en een huis in Grou. De helft van het jaar zijn we landrotten, de andere helft varen we rond.

4 gedachten over “Wie ben ik (George Snijder)

 1. Ik heb lang geleden zelf 16 jaar gevaren (binnenvaart). Onlangs ben ik gevraagd door een Engelse verzekeraar waarom er een omrekening factor van 2,83 wordt gehanteerd van GT naar binnenvaarttonnage. Kunt u mij hier misschien aan helpen? Ik woon in Rotterdam en u kunt mij ook bellen onder no 0623231006.
  Met vriendelijke groet.

 2. hallo Harrie Vugts,ik zal mijzelf even voorstellen, ik ben Hans Vrind bestuurslid van de Historische vereniging IJsselham. te Oldemarkt.ik ben op zoek naar de heer George Snijder. om met hem te spreken over het houden van een lezing over de binnenvaart in het vroegere Overijssel. nu is mijn vraag, heb jij voor mij ook het tel: nr van George Snijder of een e-mail adres. zodat ik met hem in contact kan komen.
  ik zou het erg op prijs stellen.alvast bedankt. met vriendelijke groet Hans Vrind Tel: 0654386003.

 3. Hallo George,

  Ik heb een euro overgemaakt voor een wachtwoord voor de notitie financiering varende woonschepen, kun jij mij het wachtwoord zenden?

  Met vriendelijke groet,
  Rudolf Tenzer
  06 49846899

Reacties zijn gesloten.