De avonturen van Kareltje Klipper

 Kareltje voorEen spannend avonturenboek over de muis Kareltje Klipper.  Een verhaal voor jong en oud uniek vormgegeven en geïllustreerd door zeven kunstenaars. Zowel de auteur als alle kunstenaars zijn verbonden met de wereld van het varend erfgoed.

Kareltje Klipper is een spannend verhaal voor kinderen van 4 tot 84 jaar geschreven door Suzanna Markusse.

Muis Kareltje Klipper woont met zijn familie aan boord van de zeilklipper Zeelandia. Wanneer de schipper koers zet naar Middelburg beleeft Kareltje allerlei spannende avonturen. Het jonge muisje raakt zijn familie kwijt, maar maakt gelukkig nieuwe vrienden die hem liefdevol in huis nemen. Hij ontsnapt aan de valse kater Mormel en wordt verliefd op het mooie muisjesmeisje Carlijn. Met hulp van heel veel muizenvrienden vindt Kareltje zijn eigen familie weer terug.

Maar liefst zeven kunstenaars maakten in totaal negentien unieke illustraties voor dit boek, gebruik makend van verschillende technieken zoals acryl, olieverf, houtskool, pastelkrijt en permanentstift.

De diversiteit van meewerkende kunstenaars en gebruikte materialen maakt dit boek niet alleen een spannend avonturenboek voor kinderen vanaf vier jaar maar ook een uniek en kleurrijk kijkboek.

Aan dit boek werkten mee:Kareltje-Janneke
Brenda van der Roest-Heijnis
Elma Speijer
Gerdien Halfman
Janneke Smink
Jeanne van Gils-de Jongh
Marie-Louise Brantjes
Theo Tinus

In het hoofdstuk ‘Kareltje en de kunst’ wordt op de individuele kunstenaars een toelichting gegeven.

ISBN 978-90-814366-2-5 56 pagina’s in kleur, geïllustreerd door 7 kunstenaars, afmetingen 15 bij 23 cm. Prijs € 15,95. Voor bestelinformatie en de verzendkosten zie Bestellen.