Van doolhof naar doe-boek

Waardestellend Kader verklaard

Historische schepen, het varend erfgoed van Nederland, worden op verschillende manieren gedocumenteerd. Eén van die manieren is volgens het Waardestellend Kader, een methodiek afgeleid van de beschrijving van monumenten.

Van doolhof naar doe-boek verklaart het Waardestellend Kader door het in begrijpelijk Nederlands om te zetten in een werkboek. De gezochte gegevens worden uitgelegd en met voorbeelden geïllustreerd. Daarnaast wordt de gebruikte terminologie verklaard.

De gegevens kunnen op locatie ingevuld worden in dit werkboek om later te gebruiken voor de inschrijving van het vaartuig in een register zoals het Bestand Historische Schepen (BHS) van de LVBHB of het Nationaal Register Mobiel Erfgoed.

De gegevens vormen ook de basis voor de geschiedschrijving van het vaartuig en kunnen helpen om te bepalen of het schip een traditioneel vaartuig is onder Hoofdstuk 24 van ES-TRIN.

Van doolhof naar doe-boek, Waardestellend Kader voor varend erfgoed, 116 pagina’s, zwartwit, ISBN 9 789081 436687, € 11,95 excl. verzendkosten.

Voor bestelinformatie en de verzendkosten zie Bestellen.