Uit de brand(merken)

Kadastergegevens voor scheepshistorisch onderzoek

De kadastergegevens en de scheepsmetingen zijn onmisbare bronnen voor de zoektocht naar de geschiedenis van je eigen schip. Dit boek vertelt alles over de brandmerk gegevens. De scheepsmetingen werden eerder uitgelicht in het boek ‘De maat genomen’. Het boek ‘Droge kost voor natte geschiedenis’ geeft een overzicht van alle ter beschikking staande bronnen.
Het drieluik wordt gecompleteerd met dit boek ‘Uit de brand(merken)’, dat de geschiedenis van het Kadaster en zijn rol bij de scheepsregistratie beschrijft naast een overzicht van de wet- en regelgeving en de ontwikkelingen in die registratie. In tegenstelling tot de scheepsmetingen gaat het hier ook over de registratie van zee- en vissersschepen.

OSN, ENI, de Maatregel Schepen en het brandmerk worden allemaal verklaard en toegelicht aan de hand van een groot aantal voorbeelden uit de praktijk, geïllustreerd met  relevante documenten en foto’s.

De scans van de kadastergegevens zijn trouwens gekoppeld aan de scheepsmetingen in de database LSD.

Paperback, ISBN 978901436670, 178 pagina’s in kleur, meer dan 200 illustraties, afmetingen 15 bij 23 cm. Prijs € 28,50 excl. verzendkosten. Voor bestelinformatie en de verzendkosten zie Bestellen.

Voor vragen en inlichtingen tel. 06 47 08 77 65 of e-mail.

.